QQ登录

[2016年4月] 我地游越秀。。。

参加活动:15

组织活动:0

穿粤值

四牌楼

穿粤时光御用摄影大师

又到了一个月一次嘅活动回顾。。。4月份嘅导赏好似冇咩人交作业咁哦!咁就我来啦!

照旧。来两个大合照先!一张系政府门口(活动合照啫),一张系人民公园

好,开波。。。今期导赏是同越秀区宣传部合作嘅,佢地搞咗本《越秀史稿》,所以今期导赏是一系列新书发布嘅活动之一,答啱问题有书送噶!
首先,我地系万木草堂集中。

由地方志办公室嘅负责人先发言,然后有草堂嘅讲解员姐姐轻轻为我地介绍下万木草堂!

然后,就到主角---叶蛇出场了!(感觉好似系度教书咁)

然后,就出发啦,拖实妈咪啊!(呢个小妹妹,有头到尾都跟住,行晒全程,抵俾个GOOD佢了!)

第一站,城隍庙。。。门口!

话咁快,就穿过南越皇宫嘅曲流石渠遗址。出到来(里面,懒得影。。。)

坦白讲,红色裙果位姐姐好养眼。。所以RAY少同肥仔系度貌合神离!

(PS:期间有班细路系度完定向越野,想搵我帮手扫二维码,我就凶佢地,边个识得讲粤语,就埋来啦。。。)
大部队再进发!

呢度你地就见得多了,估呢度边度。。。

答案:关以舟建筑事务所。。(详情请自行百度或者微博搜索相关信息)

下一站:财厅。。。。(举得几型下)

下一站,唔记得咗(因为我挂住影猫)

跟住来到民政厅。。狮子同志顺便展示下佢D收藏品了!

跟住行过去人民公园。。

嘿嘿!大佬出场!!!

以前曾经是一片书院嘅地方。。加下冇咯!

继上次系上下九做过导赏时候,今次来到北京路。。。今次还好,冇太多人围观!但是系步行街人流密集嘅地方做导赏,都是一个几大个考验!

行了半日,亦都接近尾声了,最后来到书坊街路口。。。还有最紧张嘅问答环节哦!

呢位冷月同学差D回答唔晒问题,好彩最后都有惊无险咁免费获得一套《越秀史稿》!(佢回答含金量好高)

好啦!问题问晒之后,今次活动就结束咯。。。下次再见啦!

本帖子中包含更多资源

您需要 登录 才可以下载或查看,没有帐号?立即注册

x

评分

喵啊喵~ + 3 赞一个!西风棒棒哒!
raywongxp + 15 + 5 冇人交作业!愤怒!
we-詠-dy + 3 很给力!
Richard + 3 很给力!赞一个!

穿粤值

四牌楼

穿粤时光御用摄影大师

沙发,我嘅。。。

参加活动:2

穿粤值

四牌楼

参加活动:6

穿粤值

四牌楼

“红色裙果位姐姐好养眼。。所以RAY少同肥仔系度貌合神离!”你嘅潜台词是。。。?

穿粤值

四牌楼

穿粤时光御用摄影大师

喵啊喵~ 发表于 2016-6-3 11:41
“红色裙果位姐姐好养眼。。所以RAY少同肥仔系度貌合神离!”你嘅潜台词是。。。? ...

冇咩潜台词

参加活动:3

穿粤值

二沙头